Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra.

Introducere » Ambalare in vid » Aparat de ambalare in vid Laica VT3210


        

Aparat de ambalare in vid Laica VT3210

Aparat de vidat alimente

 

Numar produs: VT3210

Aparatul de vidat Laica VT3210 absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic.

Laica VT3210 functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere.

Designul Extra Slim face acest aparat usor de depozitat in orice bucatarie.

Utilizarea aparatului:

  • Tasta “SEAL/STOP”: dacă apăsaţi această tastă aparatul va efectua sigilarea; se blochează aspirarea aerului şi punga este sigilată în mod automat.
  • Tasta “AUTOMATIC/STOP”: dacă apăsaţi această tastă maşina va efectua automat ciclul de aspirare şi sigilare a pungii. Cand masina este în funcţiune această tastă blochează funcţia selectată anterior. Activează ciclul de vidare al recipientelor.
  • Vidarea recipientelor / caserolelor: Conectati furtunul pentru recipiente, introducand unul din capetele
    acestuia in priza de aer, iar celalalt capat in priza de pe capacul recipientului. Apasati de doua ori tasta “Automatic Stop” pentru a incepe ciclu automat de aspirare.
  • Tasta “Pulse Vacuum”: activează vidarea pe bază de impulsuri, la apăsarea tastei va începe aspirarea aerului care se va intrerupe la eliberarea tastei.

Setare dubla de sigilare a pungilor: cu cele doua setari de sigilare Standard si Strong, Laica VT3210 asigura lipirea rezistenta a pungilor.

In cazul alimentelor fragile, utilizatorul poate comanda, oricand considera necesar, oprirea procedeului de vidare si sigilarea pungii prin apasarea tastei Seal/Stop.

Aparatul de vidat este dotat cu camera de colectare a lichidelor pentru a permite eliminarea eventualelor lichide in exces.

Compresorul are o capacitate maxima de aspiratie de 9 litri/minut.

Poate vida hrana umeda si alimente uscate.

Aparatul de vidat Laica VT3210 vine pregatit cu:

  • o rola de dimensiuni 25 x 600 cm;
  • un furtun pentru vidarea caserolelor.

Laica VT3210 este in garantie timp de 2 ani.

Specificatii tehnice:

    • debit de aer 9 l/min;
    • putere compresor 100W;
    • putere de aspirare -600 mbar;
    • alimentare la priza;
    • dimensiuni L= 36,5; W= 10,0; D= 7 cm;
    • greutatea: 1,24 kg;
    • latime maxima punga/rola = 30 cm.

    Pachetul contine:  aparat de vidat Laica VT3210, rola (25 x 600 cm), furtun pentru vidare caserole, garantie (2 ani), manual de utilizare in lb. romana.

    Aparatul de vidat Laica se poate folosi cu:

    • orice pungi sau role Laica, latimea maxima a pungii fiind 30 de cm;
    • caserolele VT3304 si VT3305.


Ambalarea in vid - descrierea procedeului:

Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.

Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.

In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.

Avantajele ambalarii alimentelor in vid:

  • Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
  • Economiseste spatiu in frigider;
  • Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.

Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:

Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupaambalare in vid
Carne 4-5 luni 15-20 luni
Peste 3-4 luni 12 luni
Legume 10 luni 18-24 luni

 

Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupaambalare in vid
Carne cruda 2-3 zile 6-9 zile
Peste proaspat 1-3 zile 4-5 zile
Vanat 2 zile 6 zile
Salam feliat 4-6 zile 22 zile
Salam 7-14 zile 25-40 zile
Cascaval 6-20 zile 25-60 zile
Legume 1-4 zile 8-10 zile
Fructe 5-8 zile 10-14 zile
Paste/Orez/Lasagna 2-3 zile 6-9 zile
Carne gatita 3-4 zile 10-15 zile
Dulciuri, deserturi 5 zile 18-20 zile

 

Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupa ambalare in vid
Paine 2 zile 6-8 zile
Biscuiti 4-5 luni 12 luni
Paste/orez 6 luni 12 luni
Faina 4 luni 12 luni
Cafea 3 luni 12 luni
Ceai 5 luni 12 luni
Fructe uscate 4 luni 12 luni
OWEwOGZ