Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra.

Introducere » Ambalare in vid » Aparat de ambalare in vid Laica VT3240 XPro


        

Aparat de ambalare in vid Laica VT3240 XPro

Aparat de vidat alimente cu banda dubla de sigilare

 

Numar produs: VT3240

Fructele si legumele dumneavoastra vor fi pastrate in conditii optime datorita aparatului de vidat Laica VT3240 XPro.

Aparatul de vidat Laica  VT3240 XPro absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic. 

Laica  VT3240 XPro functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere dotat cu pompa dubla de aspirare. 

Comandarea functiilor se face de la cele 7 taste. Display-ul de pe capac indica progresul procesului selectat. 

Puterea de aspiratie se poate selecta intre cele doua moduri de vacuum: normal sau delicat. 

Puteti opta pentru 3 tipuri de sigilare a pungii pentru alimente uscate, umede sau ude. 

Aparatul de vidat Laica VT3240 XPro este dotat cu functia de marinare rapida. 

Pentru o utilizare mai usoara, aparatul de vidat Laica VT3240 XPro este prevazut cu compartiment pentru pastrarea rolei si cutter pentru o taiere facila a rolei la dimesiunea potrivita. 

Utilizarea aparatului: 

  • Tasta "VACUUM": apăsând această tastă puteți selecta puterea de aspirație a aparatului: GENTLE pentru alimente delicate și fragile, NORMAL pentru toate celelalte alimente. 
  • Tasta "SEALING": apăsând această tastă puteți selecta tipul de lipire al aparatului: STANDARD pentru alimente uscate care au nevoie de timp scurt de sigilare, MEDIUM pentru alimente umede care conţin lichide și STRONG pentru alimente ude.
  • Tasta "AUTOMATIC/STOP": aparatul va selecta automat ciclul de aspiratie și sigilare a pungii.
  • Tasta “SEAL”: dacă apăsaţi această tastă aparatul va efectua sigilarea; se blochează aspirarea aerului şi punga este sigilată în mod automat.
  • Tasta “PULSE”: această tastă permite vidarea cu impulsuri, la apăsare începe aspirația iar la eliberare se opreste.
  • Tasta “CANISTER”: apăsând această tastă aparatul va incepe ciclul de vidare pentru recipiente.
  • Tasta “MARINATE”: apăsând această tastă aparatul va incepe ciclul specific pentru marinare rapidă.
  • Afisaj “PROGRESS”: indicator luminos numeric care arata progresul procesului selectat.

In cazul alimentelor fragile, utilizatorul poate comanda, oricand considera necesar, oprirea procedeului de vidare si sigilarea pungii prin apasarea tastei SEAL.

Pentru o sigilare cat mai sigura a pungilor, aparatul este dotat cu banda dubla de sigilare. 

Aparatul de vidat este dotat cu camera detasabila de colectare a lichidelor pentru a permite eliminarea eventualelor lichide in exces. 

Compresorul are o capacitate maxima de aspiratie de 22 litri/minut. 

Poate vida hrana uda, umeda si alimente uscate. 

Aparatul de vidat Laica VT3240 XPro vine pregatit cu:

  • doua role de dimensiuni 28 x 600 cm.

Laica VT3240 XPro este in garantie timp de 2 ani.

Specificatii tehnice: 

  • debit de aer 22 l/min; 
  • putere compresor 130W;
  • putere de aspirare -900 mbar;
  • alimentare la priza;
  • dimensiuni L= 42,3; W= 22,2; D= 16,5 cm;
  • greutatea: 3,66 kg;
  • latime maxima punga/rola 30 cm.

Pachetul contine: aparat de vidat Laica VT3240 XPro, doua role (28x500 cm), furtun pentru vidarea recipientelor, cutter pentru taiat role integrat in carcasa, garantie (2 ani), manual de utilizare in lb. romana.

Aparatul de vidat Laica se poate folosi cu urmatoarele comsumabile: 

  • orice punga sau rola marca Laica, latimea maxima a pungii fiind 30 de cm; 
  • pungile refolosibile VT3506 si VT3507;
  • caserolele pentru vidare si marinare VT3304 si VT3305.


Ambalarea in vid - descrierea procedeului:

Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.

Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.

In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.

Avantajele ambalarii alimentelor in vid:

  • Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
  • Economiseste spatiu in frigider;
  • Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.

Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:

Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupaambalare in vid
Carne 4-5 luni 15-20 luni
Peste 3-4 luni 12 luni
Legume 10 luni 18-24 luni

 

Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupaambalare in vid
Carne cruda 2-3 zile 6-9 zile
Peste proaspat 1-3 zile 4-5 zile
Vanat 2 zile 6 zile
Salam feliat 4-6 zile 22 zile
Salam 7-14 zile 25-40 zile
Cascaval 6-20 zile 25-60 zile
Legume 1-4 zile 8-10 zile
Fructe 5-8 zile 10-14 zile
Paste/Orez/Lasagna 2-3 zile 6-9 zile
Carne gatita 3-4 zile 10-15 zile
Dulciuri, deserturi 5 zile 18-20 zile

 

Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupa ambalare in vid
Paine 2 zile 6-8 zile
Biscuiti 4-5 luni 12 luni
Paste/orez 6 luni 12 luni
Faina 4 luni 12 luni
Cafea 3 luni 12 luni
Ceai 5 luni 12 luni
Fructe uscate 4 luni 12 luni
Yjc5OD