Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra.

Introducere » Ambalare in vid » Aparat de ambalare in vid Laica VT3225


        

Aparat de ambalare in vid Laica VT3225

Aparat de vidat alimente

Produs nou

 

Numar produs: VT3225

Fructele si legumele dumneavoastra vor fi pastrate in conditii optime datorita aparatului de vidat Laica VT3225.

Aparatul de vidat Laica VT3225 absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic. 

Laica VT3225 functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere. 

Comandarea functiilor se face de la cele 7 taste. LED-urile de pe capac indica progresul procesului selectat. 

Puterea de aspiratie se poate selecta intre cele doua moduri de vacuum: normal sau delicat. 

Puteti opta pentru 3 tipuri de sigilare a pungii pentru alimente uscate, umede sau ude. 

Aparatul de vidat Laica VT3225 este dotat cu functia de marinare rapida. 

Pentru o utilizare mai usoara, aparatul de vidat Laica VT3225 este prevazut cu compartiment pentru pastrarea rolei si cutter pentru o taiere facila a rolei la dimesiunea potrivita. 

Utilizarea aparatului: 

  • Tasta Sealing SET:  permite sa se selecteze timpul de sigilare, in functie de alimentele care se ambaleaza: “1” pentru alimente uscate, cum ar fi painea, pastele fainoase, biscuitii; “2” pentru alimente umede, ce contin lichide si umiditate, cum ar fi fructele, legumele si mezelurile; “3” pentru alimentele patrunse de apa sau cu multa umiditate, cum ar fi carnurile si legumele gatite.
  • Tasta VACUUM: permite sa se selecteze puterea de aspirare a aparatului, in functie de alimentele care se ambaleaza: “GENTLE” adecvata pentru alimentele cu consistenta mai delicata, cum ar fi fructele si legumele; “NORMAL” adecvata pentru toate celelalte alimente.
  • Tasta “Automatic / STOP”: activează ciclul automat de aspirare si sigilare.
  • Tasta “SEAL”: • aparatul va efectua sigilarea pungii sau rolei.
  • Tasta “Canister”: activeaza ciclul de vidare a recipientelor.
  • Tastă “MARINATE”: la apasarea acestei taste va incepe ciclul specific de marinare rapida.
  • Tasta “PULSE/vacuum”: activeaza vidarea pe baza de impulsuri, la apasarea tastei va incepe aspirarea aerului, ce se va intrerupe la eliberarea tastei.

In cazul alimentelor fragile, utilizatorul poate comanda, oricand considera necesar, oprirea procedeului de vidare si sigilarea pungii prin apasarea tastei SEAL.

Pentru o sigilare cat mai sigura a pungilor, aparatul este dotat cu banda dubla de sigilare. 

Aparatul de vidat este dotat cu camera detasabila de colectare a lichidelor pentru a permite eliminarea eventualelor lichide in exces. 

Compresorul are o capacitate maxima de aspiratie de 18 litri/minut. 

Poate vida hrana uda, umeda si alimente uscate. 

Aparatul de vidat Laica VT3225 vine pregatit cu: 

  • doua role de dimensiuni 28 x 600 cm; 
  • furtun pentru vidare si marinare caserole;
  • cutter pentru pungi si role.

Laica VT3225 este in garantie timp de 2 ani.

Specificatii tehnice: 

  • debit de aer 18 l/min; 
  • putere compresor 120W;
  • putere de aspirare -800 mbar;
  • alimentare la priza;
  • dimensiuni 40,2 x 15 x 19,5 cm;
  • greutatea: 2,85 kg;
  • latime maxima punga/rola 30 cm.

Pachetul contine: aparat de vidat Laica VT3225, doua role (28x600 cm), furtun pentru vidarea recipientelor, cutter pentru taiat role integrat in carcasa, garantie (2 ani), manual de utilizare in lb. romana.

Aparatul de vidat Laica se poate folosi cu urmatoarele comsumabile: 

  • orice punga sau rola marca Laica, latimea maxima a pungii fiind 30 de cm; 
  • pungile refolosibile VT3506 si VT3507;
  • caserolele pentru vidare si marinare VT3304 si VT3305.

Ambalarea in vid - descrierea procedeului:

Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.

Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.

In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.

Avantajele ambalarii alimentelor in vid:

  • Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
  • Economiseste spatiu in frigider;
  • Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.

Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:

Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupaambalare in vid
Carne 4-5 luni 15-20 luni
Peste 3-4 luni 12 luni
Legume 10 luni 18-24 luni

 

Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupaambalare in vid
Carne cruda 2-3 zile 6-9 zile
Peste proaspat 1-3 zile 4-5 zile
Vanat 2 zile 6 zile
Salam feliat 4-6 zile 22 zile
Salam 7-14 zile 25-40 zile
Cascaval 6-20 zile 25-60 zile
Legume 1-4 zile 8-10 zile
Fructe 5-8 zile 10-14 zile
Paste/Orez/Lasagna 2-3 zile 6-9 zile
Carne gatita 3-4 zile 10-15 zile
Dulciuri, deserturi 5 zile 18-20 zile

 

Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupa ambalare in vid
Paine 2 zile 6-8 zile
Biscuiti 4-5 luni 12 luni
Paste/orez 6 luni 12 luni
Faina 4 luni 12 luni
Cafea 3 luni 12 luni
Ceai 5 luni 12 luni
Fructe uscate 4 luni 12 luni
YmI5M