Introducere Ambalare in vid» Aparat de ambalare in vid Laica VT3114


        

Aparat de ambalare in vid Laica VT3114

Aparat de ambalare in vid a alimentelor

 

Numar produs: 102
Producător: Laica

Aparat de ambalare in vid Laica VT3114 - pentru pastrarea alimentelor cat mai proaspete.

Ambalarea in vid - descrierea procedeului:

Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.

Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.

In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.

Avantajele ambalarii alimentelor in vid:

  • Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
  • Economiseste spatiu in frigider;
  • Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.

Aparat vacuum

Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:

Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupa ambalare in vid
Carne 4-5 luni 15-20 luni
Peste 3-4 luni 12 luni
Legume 10 luni 18-24 luni

 

Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupa ambalare in vid
Carne cruda 2-3 zile 6-9 zile
Peste proaspat 1-3 zile 4-5 zile
Vanat 2 zile 6 zile
Salam feliat 4-6 zile 22 zile
Salam 7-14 zile 25-40 zile
Cascaval 6-20 zile 25-60 zile
Legume 1-4 zile 8-10 zile
Fructe 5-8 zile 10-14 zile
Paste/Orez/Lasagna 2-3 zile 6-9 zile
Carne gatita 3-4 zile 10-15 zile
Dulciuri, deserturi 5 zile 18-20 zile

 

Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) Timp de conservare in conditii normale de depozitare Timp de conservare dupa ambalare in vid
Paine 2 zile 6-8 zile
Biscuiti 4-5 luni 12 luni
Paste/orez 6 luni 12 luni
Faina 4 luni 12 luni
Cafea 3 luni 12 luni
Ceai 5 luni 12 luni
Fructe uscate 4 luni 12 luni

Descrierea aparatului de vacuum Laica VT3114ambalare in vid laica

Fructele si legumele dumneavoastra vor fi pastrate in conditii optime datorita aparatului de vidat Laica VT3114.

Aparatul de vidat Laica VT3114 absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic.

Laica VT3114 functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere.

Utilizarea aparatului:

  • Butonul ”AUTOMATICO/STOP” de pornire/oprire. Prin apasarea acestui buton:
    - dispozitivul realizeaza automat vidarea si sigilarea pungilor.
    - cand dispozitivul este in functiune, butonul selectat este blocat.
  • Butonul ”SALDA” de sigilare. Prin apasarea acestui buton:
    - dispozitivul realizeaza sigilarea (functia de sigilare a pungilor), in cazul utilizarii rolelor.
    - aspirarea aerului este oprita si punga este sigilata automat
  • Butonul ”ALIMENTI” de selectare: prin apasarea acestui buton puteti selecta timpul de sigilare al dispozitivului, in functie de alimentele care sunt ambalate:
    - Alimenti secchi / alimente uscate precum paine, paste, biscuiti si alte similare si care necesita un timp mai scurt de sigilare
    - Alimenti umidi / alimente umede precum carne, fructe, legume, toate alimentele care contin lichide si umiditate si care necesita, prin urmare, un timp mai indelungat de sigilare.
  • Butonul de aspiratie ”ASPIRAZIONE”: prin apasarea acestui buton puteti selecta puterea de aspirare a dispozitivului, in functie de alimentele care sunt ambalate:
    - Aspirazione NORMALE / aspirare normala: este potrivita pentru alimentele cele mai delicate/fragile, cum ar fi fructele si legumele.
    - Aspirazione TURBO / aspirare turbo a aerului: este potrivita pentru orice fel de alimente
  • Indicatoare luminoase: indica etapa ciclului de exploatare (aspirare si/sau sigilare) si functiile selectate (timpul de sigilare si presiunea de aspirare).

Operatiunile de vidare (butonul automatico/stop) si sigilare (butonul salda) sunt separate si actionate manual prin apasarea butonului corespunzator. Gradul de vidare şi de sigilare pot fi controlate prin selectia realizata prin butoanele ”alimenti” si ”aspirazione”.

Compresorul are o capacitate maxima de 9 litri/minut.

Putere de aspirare: 750 mbar.

Presiune de vacuum variabila: normala sau turbo.

Poate vida hrana umeda si alimente uscate.

Aparatul de vidat Laica VT3114 are in pachet 10 pungi pt. alimente de dimensiune 22 cm x 30 cm.

Laica VT3114 este in garantie timp de 2 ani.

Specificatii tehnice:

  • capacitate max 9 l/min;
  • putere compresor: 120W;
  • presiune de vacuum ajustabila;
  • putere de aspirare: 750 mbar;
  • alimentare la priza;
  • dimensiuni: 370 mm (L) x 144 mm (A) x 75 mm (H);
  • latimea maxima a pungii: 300 mm;
  • greutatea: 1,3 (kg).

Pachetul contine:  aparat de vidat Laica VT3114, 10 pungi (22 x 30 cm), garantie (2 ani), manual de utilizare in lb. romana.

Aparatul de vidat Laica se poate folosi cu urmatoarele consumabile:

pungi vacuum

OTNjMTl